Kirja: Sote hallinnon himmeleissä – demokratian ja sote-uudistuksen vaikea liitto

Kirja tuli kauppoihin lokakuun 2019 alussa.

Into Kustannus, 244 sivua.

Jos sairastut, voit joutua odottamaan terveyskeskusaikaa jopa kolme kuukautta. Yksityiselle lääkäriasemalle voit päästä päivässä, työterveyslääkäriin pääset kitkatta. Jäätyäsi eläkkeelle joudut jonoon. Kotikuntasi voi tehdä hoivapaikkasopimuksen, joka ei takaa inhimillistä hoitoa. Kaiken lisäksi huonoimmat palvelut saat siellä, missä maksat korkeimmat verot.

Miksi näin? Antti Rinteen hallitus vastaa ongelmiin uudella maakunta- ja sote-uudistuksella, josta on poistettu edellisen yrityksen karille ajaneet osat.

Kirja etsii demokratian ja tehokkuuden tulppia koko siitä hallintohimmelistä, josta ongelmat kumpuavat. Tähän himmeliin kuuluvat kunnat, kuntayhtymät ja valtio. Se vastaa kysymyksiin: Mikä on vialla nykyisessä järjestelmässä? Mikä meni pieleen Juha Sipilän sote-yrityksessä? Oliko kokoomuksen ja keskustan lehmäkauppa ainoa syy? Miten maakunta- ja sote-uudistus poistaa kansalaisten ongelmia? Onko toteutettava malli paras mahdollinen ja mitä vaihtoehtoja olisi olemassa?

Katso esipuhe (Lukijalle) ja sisällysluettelo.